Ostekake med sitrongele fra Meny

Enkel og klassisk oppskrift på ostekake med smak av sitron, pyntet med bær. Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften. Se også video.

Ostekake med sitrongele

Lenk til videoen

https://meny.no/oppskrifter/kaker/ostekaker/Ostekake-med-sitrongele

I videoen lager vi også et tynt lag med gelé på toppen av kaken, og da trenger du ekstra gelé i fargen du ønsker. Følg anvisning på pakken, avkjøl og hell over den ferdige kaken. La stå kaldt til også denne har stivnet. Pynt gjerne kaken med spiselige blomster før du serverer.

Ingredienser

Kjeksbunn

  • 130 g smør
  • 20 stk digestive kjeks eller kornmo kjeks

Fyll

  • 1 pk sitrongele
  • 3 dl fløte
  • 3 dl lettrømme
  • 150 g melis
  • 200 g kremost naturell

Slik gjør du

  • Kjeksbunn:  Smelt smøret og bland med knust kjeks. Fordel kjeksbunnen i en rund kakeform med 24 cm i diameter. Trykk kjeksblandingen godt ned med fingrene.
  • Fyll: Følg anvisningen på gelépakken, men bruk kun halv mengde vann. Når pulveret er rørt helt ut lar den geleen avkjøle seg i romtemperatur. Pass på så den ikke blir stiv.
  • Pisk fløten til løs krem i en kjøkkenmaskin. Ha i lettrømme, melis og kremost. Pisk i 3 minutter.
  • Vend inn den avkjølte geleen med en slikkepott.
  • Hell blandingen over kjeksbunnen og la stå i kjøleskapet i minst 3 timer til kaken er stivnet.
  • Pynt gjerne ostekaken med friske bær og spiselige blomster. Server gjerne en frisk bærsaus ved siden av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.