Skolestart og ingen buss….

Nå kan jeg ikke være stille lenger.  Å bo i Marnardal er ikke mulig uten bil. Det er nesten jeg sier at Marnardal kommune må spør alle som tenker å flytte hit om de har bil til område fordi annet er ikke mulig.

I dag er det første skoledagen i Mandal videregående skole som starter klokka åtte og datteren min gikk ut tidlig for å ta buss til skolen, som hun gjorde i fjor.

Men da hun nesten var kommet til busstoppet ser hun bussen kjører unna.  “What”  klokka er ikke ennå 7.20, så hvorfår kjører bussen så tidlige?

Heldigvis er mamma heime og hun ringer meg.  Og jeg sjekker ut bussen nettside og ser å hann kjører NÅ fra Øyslebø skole kl. 7.15.

Ha, hvorfor er ny tid nå?  Og ingen reklame om det.

Men vi var ikke så heldige den dagen, fordi mannen kjørte med bilen på jobb kl. 6, så jeg var heime uten bil.  Så til å datteren ikke kommer alt for sent første dagen i skolen måtte mannen kjøre fra jobb heim så jeg kunne kjøre hann igjen og så datteren til Mandal.  Heldigvis jobber mannen ikke langt ifra.

Når vi kjørte til Mandal så vi folk på alle busstopp og mange hadde mobilen på øren og var å ringe sine foreldre eller taxi fordi de hadde også mistet bussen de også.  Og på vei til Mandal var det kø av biler, som jeg er ikke vant å se på morgenen.  Tror de fleste var å kjøre sitt barn som hadde mistet av bussen.

Etter dette tenker jeg, nei nå må jeg sige fra.  Nå har vi boet i Marnardal i 1,5 år og jeg siger det med høy stemme “DET ER IKKI MULIG Å BO I MARNARDAL UTEN BIL”.

07.15  –   08.45  –  10.10  –  13.15 o  –  15.12  –  15.50

Ok, det kjører 6 busser fra Marnardal til Mandal hver dag når det er skole og onsdager.  Ja, jeg sa onsdager fordi bussen kl. 13.10 er kun på onsdager.  WHAT!

Så vi tar den ut.  Jeg tenker, hva er det som er å skje i Mandal på onsdager ca. kl. 14 siden vi trenger ekstra buss da?  Jeg har ingen anelse.   Utenom onsdager har vi 5 busser hver dag.  Altså bussen går kun vis det er skole.  OK that makes sense  NOT!  Hvis jeg måtte ta buss til jobb så jobber jeg også hvis det ikke er skole, ikke sant?  Og første bussen er på annen tid hvis det er ikke skole.  Herre Gud!

Og tenk dere, hvis jeg må til tannlegen kl. 10.30 så trenger jeg ta buss kl. 08.45 og sitte hos tannlegen i en time og vente.  Jeg er i 25 min i stolen og ferdig kl. 11.00 så igjen må jeg vente, jeg vet ikke hvor, kanskje i Amfi eller ???  I det minste må jeg vente i 2 timer før jeg kan kjøre med buss heim igjen.  Så en halvtime hos tannleger tar alt i alt 3 timer og 45 min.

Alle som trenger å bruke buss må følge med er det skoledag eller ikke.  Folk som eier ikke barn må finne ut skoleruta så de vet om det kan ta buss i jobb eller ikke.

Og aldrig buss etter 15.50 og aldrig på lørdag eller søndag.  Igen, WHAT!

Nå spør jeg hvem er det som stemmer dette?  Er det ikke Marnardal kommune som skal gjøre kontrakt med Sørlandsruta?  Hvorfor er det ikke samme ruta alle dager?  Også lørdager og søndager.  Også etter kl. 15.50.  Hva med de som jobber til kl. 16 og har lyst å handle litt?  Det kan du ikke gjøre i Marnardal.  Eller hvis man har lyst å gå ut og spise så trenger du å ta taxi hvis du ikke har bil.  Det koster jo alt for mye syns jeg.  Og hva med hvis jeg må hente pakke på postkontoren?  Jeg kan ta buss kl. 14.43 fra Øyslebø til Marnardal stasjon og det tar meg 15 min kanskje å hente pakken.  Men neste buss fra Marnardal stasjon kommer ikke før en kl. 15.45

Jeg ville gjerne se rutetabell  som er lik som dette:

Fra Øyslebø til Mandal virke dager

07.15  –   08.45  –  10.15  –  11.45   –  13.15  –  14.45  –  16.15  –  17.45

Fra Øyslebø til Mandal om helger

10.15  –  13.15  –  16.15  –  18.15  –  20.15

Fra Mandal til Øyslebø virke dager

6.30  –  8.00 –  9.30  –  11.00  –  12.30  –  14.15  –  15.00 –  17.00 –  18.30

Fra Mandal til Øyslebø om helger

11.00 –  14.00 –  17.00  –  19.00 –  21.00  og ekstra buss fra Mandal til Marnardal kl. 23.30 fredag og lørdag.

Jeg har hørt at du kan ringe og bestille buss i helgene hvis du trenger det, men jeg synes det er vanskeligt, den skal være på rute og du har muligheten til å bestemme akkurat nå på lørdag hvis vi vil gå ut og spis middag i Marna eller noe. Gå på en piknik på stranden om kvelden, etc.

Jeg håper folk i Marnardal kommer sammen og krever en bedre busrute fra Marnardal til Mandal hvor vi får alle de tjenestene vi trenger.

Hvor jeg bodde på Island, hadde vi buss hver 15. minutt fra byen til Reykjavik, som ser ut som Mandal til Kristiansand, så jeg tror det er mulig å ta en buss fra Marnardal til Mandal hver 1. halv time.

Ha en strålende dag videre heime uten bil.
Kristin på Nesan

 

kjona

Related Posts

Islandsk brødkake

Islandsk brødkake

Hvis jeg vet, tror jeg du vet!

Hvis jeg vet, tror jeg du vet!

Tur til Dyråsen i Laudal i dag.

Tur til Dyråsen i Laudal i dag.

Likevel sier jeg det er ikke muligt å bo i Øyslebø uten bil eller 2 biler

1 Comment

  1. Helt enig…Vurderer muligheten for å flytte til Marnardal selv. Men…pgr elendig busstilbud stopper det. Har ikke bil og da er buss et must om man skal kunne flytte. Gå til avisen med dette, støtter deg????Bra skrevet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

flokkar

nýjar fréttir

komment

Um mig

Ég heiti Kristin Jona og er frá  Vestmannaeyjum. En  bý núna í Marnardal í Suður-Noregi og hef búið hér síðustu tólf árin. Ég hugsa alltaf um Ísland sem heimilið mitt, en ég elska líka að búa hér í Noregi.

Ég hef bloggað síðan árið 2003 svo ef einhvern langar að kíkja aftur í tímann þá er það hægt hérna.

Ég ákvað svo nýlega að bæta ljósmyndablogginu mínu við á þessa síðu svo hægt væri að sjá það samhliða vengjulegu bloggi og mataruppskriftum.