Islandsk brødkake

Det har vært tradisjon i veldig mange år, i hvert fall alle mine år å lage sånn brødkake når vi har fest. Spesial på bursdagsfest og konfirmant fest.
I morra har mannen min bursdag og akkurat nå er det ikke lov i Norge å få gjeste hjem så da må jeg prøve å gjøre noe spesialt for hann. Så vi har bursdagshelg og starter i dag med gammeldags brødkake og muffins. I kveld blir det så kalkunbryst med søtpotetmos og fløte soppsaus.

Men her får du se hvordan jeg lager brødkake.

Du trenger godt toastbrød, skinke, reker, majones, egg, paprika, tomat og agurk.

Jeg gjørde to typer salat i dag, skinke salad og reke salad.
Skinke salad: Skinke, egg, paprika og majones.
Reke salad: Reker, egg, majones.

Så kuttet jeg brødet, tar vekk skorpen og kutter hver skive i 2 parter.

og ordne på bakke eller brett.

Så smør jeg salaten oppå brødet, reke salad på halvparten og skinke salad på den andre. I fleste tilfeller lager mann kun ein type salad, men nå er vi kun 2 personer som skal spise dette og da tenkte jeg å jeg skulle bare lage en kake med to typer salad, ikke 2 kaker.

Så kuttet jeg ned tomater, egg og agurker til å pynte med og her kan du bli kreativ og også pynte med paprika eller noen andre grønnsaker eller frukt du synes passer.

Gratulerer med bursdagen Þráinn minn.

Til neste gang, din Kristin på Nesan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.