![Gulrotkake](http://blogg.mirra.no/wp-content/uploads/2021/08/Gulrotkake-–-NRK-Mat-–-Oppskrifter-og-inspirasjon-2021-08-19-07-31-50.jpg)
Gulrotkake
INGREDIENSER:
4 mellomstore egg
100 g brunt sukker
100 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1/4 ts malt allehånde eller nellik
2 dl smeltet smør eller nøytral olje
5 dl revne gulrøtter
2 dl grovhakkede valnøtter eller pekannøtter
Ostekrem med lime:
300 g kremost naturell
200 g romtemperert smør
500 g melis
1 lime (saft og revet skall)
1/2 vaniljestang (frøene)
SLIK GJØR DU:
Denne oppskriften er nok til en liten langpanne på omtrent 20 x 30 centimeter.
Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i
eggedosisen. Rør til slutt inn smør, gulrøtter og nøtter.
![](http://blogg.mirra.no/wp-content/uploads/2021/08/Gulrotkake-–-NRK-Mat-–-Oppskrifter-og-inspirasjon-2021-08-19-07-31-50-1024x577.jpg)
No Comment