PASTA CARBONARA

Oppskriftsintroduksjon

Pasta carbonara er en av favoritt-pastarettene til oss nordmenn. Den klassiske oppskriften får du om du bruker guanciale og pecorino, men retten kan også lages med bacon eller pancetta, og parmesan.  Tid Under 20 min

 • 200 g bacon , guanciale eller pancetta
 • 500 g fersk spagetti
 • 4 stk. egg
 • ca. 2 ss finrevet pecorino eller parmesan
 • 2 ss hakket frisk timian , eller andre urter
 • 1 ts grovkvernet pepper
 • 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

 1. Bruker du fersk pasta, tar det kun 2 minutter å koke den i lettsaltet vann. Vent derfor med koking av pasta til resten er klart. Bruker du tørket pasta kan den koke mens du forbereder resten. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
 2. Skjær bacon, guanciale eller pancetta i terninger og stek dem i en middels varm stekepanne til de er gylne. Bruker du en stekepanne med slippbelegg trenger du ikke stekefett når du steker kjøttet – fettet som smelter ut vil være nok. Om du ikke har en slik panne kan det være lurt å steke i litt margarin eller olje.

I en original pasta carbonara er det ikke fløte, kun egg og ost. Ved å bruke litt av kokevannet fra pastaen blir dette en fløyelsmyk, silkeglatt og kremete pasta. Tradisjonelt brukes guanciale – speket svinekjake – eller pancetta, men utenfor Italia blir det gjerne erstattet med bacon.

 1. Visp sammen hele egg, finrevet pecorino eller parmesan, timian og pepper. 
 2. Ta vare på litt av pastavannet i en kopp.
 3. Hell kokt pasta over i pannen med kjøttet. Trekk pannen av varmen og vend inn egg- og parmesanblandingen. Tilsett litt av pastavannet. Rør godt. Eggeblandingen vil tykne av varmen fra pastaen. Hvis pastaen blir litt klissete kan du ved tilsette et par spiseskjeer til av pastavannet.
 4. Kvern over godt med svart pepper.

Server gjerne på varme tallerkener og høvle over litt mer ost ved servering. For å være ekstra råflott, kan du servere pastaen med en ekstra eggeplomme på toppen. La eggeplommen være i litt av skallet, og vipp den ut på pastaen før du begynner å spise.

Pasta Carbonara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.