Gulrotkake


INGREDIENSER:

4 mellomstore egg
100 g brunt sukker
100 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1/4 ts malt allehånde eller nellik
2 dl smeltet smør eller nøytral olje
5 dl revne gulrøtter
2 dl grovhakkede valnøtter eller pekannøtter


Ostekrem med lime:

300 g kremost naturell
200 g romtemperert smør
500 g melis
1 lime (saft og revet skall)
1/2 vaniljestang (frøene)


SLIK GJØR DU:

Denne oppskriften er nok til en liten langpanne på omtrent 20 x 30 centimeter.
Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i
eggedosisen. Rør til slutt inn smør, gulrøtter og nøtter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.