Likevel sier jeg det er ikke muligt å bo i Øyslebø uten bil eller 2 biler

Nå må jeg si fra en dag i liv familie som bor i Øyslebø med ein ung jente som går i Mandal videregående skole.

Når det er ikke skole hele dagen som det er mange ganger hver uka, da blir det litt vanskeligt for oss som ikke har familie her som kunne kjøre henne og hente i skolen.

Disse dagene er det ikke vanlig skole og en dagen må hun i skolen kl. 9, det er kun buss kl. 7.20 så hun må vente i en time før skolen starter hvis hun tar den.

Skolen er ferdig kl. 10 og næste buss fra Mandal er kl. 14.

Jeg må  jobbe i Mandal mellom 11 og 16 og dra med min mann kl. 16 til Kristiansand så planen er sånn.

Jeg må kjøre datteren min til Mandal kl. 8.30 i skolen og kjøre tilbake eller vente for henni i Mandal for ein time.  Jeg tror jeg kjører og prøver å jobbe litt hjemme i 1 time.

Da må jeg kjøre til Mandal kl. 10 og hente datteren min fordi skolen er ferdig.

Jeg må kjøre litt fort fordi jeg må starte jobb kl. 11 i Mandal.

Datteren min skal så på slutning i skolen kl. 3, det er kun buss fra Øyslebø kl. 10.10 og så kl. 15.10 så da må hun komme for sent fordi min mann jobber og vi har også kun ein bil.

Også må jeg og min mann være sammen i Kristiansand kl. 17.  Og hvis jeg har bilen i Mandal kl. 16 må jeg kjøre til Øyslebø og hente mannen eller han tar bussen kl. 15.10.

Hva tror Marnardal kommune det koster hver familie å kjøre sånn, mange ganger i uka, jeg tror det er mye billigere å kjøre en buss en kanskje 25 biler fram og tilbake.

I hele vinteren har skolen sluttet kl. 11 på onsdag hos datteren min og jeg må hente henne eller la henne stå ute i Mandal i 3 timer.  Det er nesten ikke mulig for meg å jobbe full dag med ungdoms jente i skole i Mandal.

Jeg håper Nye Lindesnes kommunen fikser buss ruten her i Øyslebø så folk kunne bo her uten bil, men i dag er det ikke mulig og hvis bilen er på verksted er det best man blir sykemeld fordi eller kan det være man blir fast i Marnardal.

Til neste gang,
Stina på Nesan

Lagt til 22. juni 2018
—————————-

Og i dag var ingen buss kl. 7.20 siste skoledagen fordi Sørlandsruta tror skolen sluttede i går.

I dag starter ny busstid fordi når ingen skole er, er annen tid for bussen. Så folk som jobber i Mandal og tar buss og har ikke barn i skole må følge med skoleruta til å vete når de kan dra til jobben.  Når jeg jobber i Mandal er jeg ferdig kl. 16 eller 17 og hvis jeg ikke har bil kan jeg jo ta ein buss til Mandal men må overnatte der fordi ingen buss kjører etter kl. 15.

“I am speachless” Noen ganger tror jeg å det er ikke samme tid i Norge og i andre land.

Tror det er 1972 ennå i Norge. Sorry jeg er så sint.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.