PASTA CARBONARA

PASTA CARBONARA

Oppskriftsintroduksjon

Pasta carbonara er en av favoritt-pastarettene til oss nordmenn. Den klassiske oppskriften får du om du bruker guanciale og pecorino, men retten kan også lages med bacon eller pancetta, og parmesan.  Tid Under 20 min

 • 200 g bacon , guanciale eller pancetta
 • 500 g fersk spagetti
 • 4 stk. egg
 • ca. 2 ss finrevet pecorino eller parmesan
 • 2 ss hakket frisk timian , eller andre urter
 • 1 ts grovkvernet pepper
 • 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

 1. Bruker du fersk pasta, tar det kun 2 minutter å koke den i lettsaltet vann. Vent derfor med koking av pasta til resten er klart. Bruker du tørket pasta kan den koke mens du forbereder resten. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
 2. Skjær bacon, guanciale eller pancetta i terninger og stek dem i en middels varm stekepanne til de er gylne. Bruker du en stekepanne med slippbelegg trenger du ikke stekefett når du steker kjøttet – fettet som smelter ut vil være nok. Om du ikke har en slik panne kan det være lurt å steke i litt margarin eller olje.

I en original pasta carbonara er det ikke fløte, kun egg og ost. Ved å bruke litt av kokevannet fra pastaen blir dette en fløyelsmyk, silkeglatt og kremete pasta. Tradisjonelt brukes guanciale – speket svinekjake – eller pancetta, men utenfor Italia blir det gjerne erstattet med bacon.

 1. Visp sammen hele egg, finrevet pecorino eller parmesan, timian og pepper. 
 2. Ta vare på litt av pastavannet i en kopp.
 3. Hell kokt pasta over i pannen med kjøttet. Trekk pannen av varmen og vend inn egg- og parmesanblandingen. Tilsett litt av pastavannet. Rør godt. Eggeblandingen vil tykne av varmen fra pastaen. Hvis pastaen blir litt klissete kan du ved tilsette et par spiseskjeer til av pastavannet.
 4. Kvern over godt med svart pepper.

Server gjerne på varme tallerkener og høvle over litt mer ost ved servering. For å være ekstra råflott, kan du servere pastaen med en ekstra eggeplomme på toppen. La eggeplommen være i litt av skallet, og vipp den ut på pastaen før du begynner å spise.

Pasta Carbonara

kjona

Related Posts

Heimagerður rjómaís

Heimagerður rjómaís

Chili lax með pasta carbonara

Chili lax með pasta carbonara

Kjúklinga- og grænmetisborgari

Kjúklinga- og grænmetisborgari

Nýja ósæta rúgbrauðið mitt

Nýja ósæta rúgbrauðið mitt

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

flokkar

nýjar fréttir

komment

Um mig

Ég heiti Kristin Jona og er frá  Vestmannaeyjum. En  bý núna í Marnardal í Suður-Noregi og hef búið hér síðustu tólf árin. Ég hugsa alltaf um Ísland sem heimilið mitt, en ég elska líka að búa hér í Noregi.

Ég hef bloggað síðan árið 2003 svo ef einhvern langar að kíkja aftur í tímann þá er það hægt hérna.

Ég ákvað svo nýlega að bæta ljósmyndablogginu mínu við á þessa síðu svo hægt væri að sjá það samhliða vengjulegu bloggi og mataruppskriftum.