Stekt ris er veldig populært i store deler av Asia. Det er kjapt å lage, og passer til både lunsj og middag. Her får du saftig kylling, fargerikt tilbehør og de gode smakene er enkle å like for både store og små.
OM OPPSKRIFTEN SOM JEG FIKK FRA NRK
- 20 min
- Enkel
- Type: Middag
- Hovedingrediens: Kylling/Fugl
- Karakteristika: Panne/wok
- Opprinnelsesland: Kina
Lagre som favoritt
INGREDIENSER
- 4 porsjoner
Kyllingmarinade
- 250 g lårfilet av kylling
- 1 ss soyasaus
- 1/2 ts pepper
Saus
- 1 ss mørk soyasaus
- 1 ss soyasaus
- 1 ss oystersaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss vann
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
Grønnsaker
- 500 g kokt jasminris (ca. 250–275 g ukokt)
- 100 g frosne erter
- 2 egg
- 1 gulrot i terninger
- 1 hakket vårløk
- 1 hakket løk
- 1 fedd hakket hvitløk
- olje til steking
SLIK GJØR DU
Start med dele kyllingen i spisestore biter og mariner i minst ti minutter.
Imens forbereder du grønnsakene og blander sammen sausen.
Varm en panne på medium høy varme med 1 spiseskje olje.
Når pannen er varm, visper du sammen to egg og har i oljen. Bruk spisepinne eller slikkepott for å lage sirkler til du får en myk og saftig eggerøre konsistens.
Legg eggene over på en tallerken.
Så freser du hvitløk og løk i samme panne med olje på medium varme. Når hvitløken har fått en lys gyllen farge, tilsetter du kyllingen og steker til den er gjennomstekt.
Ha i gulrøtter og erter, og stek i to minutter til før du tilsetter kokt ris.
Ha deretter i sausen og bland godt i tre-fire minutter så sausen får trekke inni.
Legg tilbake eggene og ha i vårløken. Bland godt en siste gang.
Server gjerne med Sriracha for et ekstra «kick». Du kan også ha på chili flakes eller lignende om du ønsker.
TIPS
Mørk soyasaus gir en veldig fin farge til risen, men om du ikke har tilgang, kan du sløyfe denne og smake til med litt mer soyasaus og oystersaus om ønskelig.