Sjokolade-iskake med brownies

Sjokoladeis og browniebiter er en utrolig god kombinasjon. Brownie-sjokoladeiskaken vil garantert falle i smak hos alle sjokoladeelskere, mener bakeblogger Thea Bolstad som står bak oppskriften. Her har hun kombinert iskake med sin favorittbrownie.

Bruk en 24 cm springform.

Slik gjør du

 1. 1. LAG BROWNIES: Forvarm ovnen til 180 grader.
  Smeltet smøret på lav varme i en kjele og rør inn sukkeret. Rør til sukkeret er nesten helt smeltet.
 2. 2. Visp eggene lett sammen i en bolle. Tilsett kakaopulver, salt og bakepulver. Visp deretter eggehvitene og bland det forsiktig inn i røren. Ha i smørblandingen og rør alt godt sammen. Tilsett hvetemel litt etter litt, rør melet helt inn mellom hver gang. Bland i melk og ha til slutt i sjokoladebiter.
 3. 3. Hell røren i en liten langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter. Avkjøl kaken i formen og sett den i kjøleskapet i minst en time før den skjæres opp.
 4. 4. LAG BUNN: Ha oreokjeks i en plastpose og knus dem med en kjevle eller lignende. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene.
 5. 5. Ha bakepapir i bunnen av en springform. Hell alt i formen og bruk en slikkepott til å trykke kjeksen flat og jevn utover formen. Sett bunnen i fryseren.
 6. 6. LAG ISKREM: Smelt halvparten av sjokoladen i mikrobølgeovnen. Tilsett resten av sjokoladen og rør godt sammen til alt er smeltet. Sett sjokoladen til side.
 7. 7. Ha egg, eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestang i en bolle. Kokk opp vann i en kjele og hold bollen over. Visp til eggedosis mens bollen varmes opp av vanndampen.
 8. 8. Pisk kremfløten til krem. Bland kremen med eggedosisen. Tilsett flytende mørk sjokolade. Bland det godt sammen og sett bollen i fryseren i minst 30 minutter.
 9. 9. Skjær brownien i terninger og bland 2/3 av browniebitene i røren. Hell sjokoladeisen i formen. Legg resten av browniebitene på toppen av iskaken. Sett kaken i fryseren til isen stivner. Ta iskaken ut av fryseren 15 minutter før den skal serveres. Hold en kniv under varmt vann og skjær rundt kanten av formen. Ta kaken ut av formen og legg den på et kakefat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.