Frost og funi på norsk

Min fav. jule dessert som vi har oversett til Norsk

Bunn: 1 egg

4 ss sukker

2 ss hvetemel

1/2 ts bakepulver

Varm ovnen til 250°  

Smør kantene med smeltet smør på runde kakeformer på ca 24 cm. 

Visp sammen egg og sukker. Deretter legg til hvetemel og bakepulver. Hell blandingen oppi kakeformer og bak de i ovnen i 5 min. Vend kakeformene opp ned mot et fat for å la kakene ut og la de kjøles ned.

Fylling: Stor boks med pærer 

1/2 liter is

Dekorasjon: 4 egge hviter

1 dl sukker

Visp eggehviten godt og legg til litt og litt sukker. Fortsett å visp blandingen fram til konsistensen er ganske stiv.

Legg den bakte kakebunnen på et ildfast fat.  Hell saften fra pære-boksen over kakebunnen og deretter legg pærene fint på.

Legg isen over pærene og hell marengsmassen derover. 

Bak i ovn med bare overvarme i ca. 5 minutter til marengsmassen tar en gyllen farge. 

Server med en gang.

One thought on “Frost og funi på norsk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.